الأربعاء، 9 أبريل 2014

طريقة عمل كيكة الهوهوز الناجحة | مدونة ست مصرية

مقادير كيك الهوهوز :



1كوب لبن

1كوب سكر

1كوب زيت

4معالق كبيرة كاكاو خام


3بيض وفانيليا
2كوب دقيق وكيس بيكنج بودر





الطريقة:



نجيب
كوب لبن

1كوب سكر

1كوب زيت

4معالق كبيرة كاكاو خام
نضرب المكونات كويس ف الخلاط




وبعدين نشيل كوب من الصوص ده ندخله التلاجه

ونحط على الباقى اللى فى الخلاط 3بيض وفانيليا ونضرب كويس


ونكبهم فى طبق غويط بره وعليهم ونقلب بالوسك فى اتجاه واحد علشان الكيك
مايهبطش

وندخله الفرن على 180 درجة لمده 25 دقيقه



ولما تخلص نسبها تهدى مش تبرد ونكب عليها الصوص اللى فى التلاجه

وبعدين نعمل خطوط باللبن المكثف


الللبن المكثف :



1/2 كوب لبن بودرة

1/2كوب سكر

1/4كوب ماء مغلى

معلقة زبده



واضربيه في الخلاط كويس اوى وبعدين دخليه التلاجة شويه وهيبقى عندك احلى لبن مكثف



ملاحظات:
1
/انا معملتهاش بكيك شيف لانى اكتشفت مؤخرا انه بيكتم الكيكة بجد والاحلى
تعملوها باى نوع تانى انا عملتها بتاح الملوك طلعت تحفه وعاليه وفيها
فراغات من جوه وكده احلى بكتير



2/عملت حليب مكثف وحطيته عليها بعد ماحطيت صوص الشيكولاته الاول ولما
بردت عملت على الوش خطوط بالحليب المكثف خلتها بجد روووووووووووووعه وعمرك
ماهتعمليها بعد كده من غير حليب مكثف ........الاختراع ده من عندى



3/حطى الشيكولاته على الكيك وهى دافيه وكمان قسميها مثلثات وهى فى الصينيه علشان تشرب الصوص والكيك يبقى طرى وروعه













هقولك افتكاسة تانية

لما تطلعي الكيكة من الفرن خرميها وحطي اللبن المكثف وبعدين استني شوية
وحطي عليها صوص الشيكولاتة وبعدين حطيها في التلاجة شوية وبعدين طلعيها
حطي عليها طبقة كريم شانتية وبعدين فتفتي عليها بوريو من فوق وهتكون
جاااااااااااااااااااااااااااااامدة



منقول


http://www.soonaa.com/vb/showthread.php?p=56028#post56028