الثلاثاء، 25 مارس 2014

كيكة الشاتوه بالتفصيل | مدونة ست مصرية

كيكة الشاتوه بالتفصيل | مدونة ست مصرية





 2 كوب دقيق
اكوب لبن
ا كوب سكر
املعقة كبيرة بيكنج بودر
املعقة نسكافيه ملعقة صغيرة 

ثلاث اربع كوب زيت كريستال الدرة 
4 معالق كاكاو خام  العطار السايب
3 بيضات
فانيليا
نقطتان من الخل
.
طريقة التحضير:


هتجيبي مج محترم عشان هتعايري بيه كل حاجة
وقبل ما تعيري بيه السوايل عايري النواشف
يعني عايري كوب الدقيق الاول وانخليه مع معلقة البيكنج بودر
بالشكل دا


 وبنفس
الكوباية عايري كوباية سكر من بتاع التموين مش وحش جميل وبتجيبي شفشق
الخلاط بتاعك وبتحطي السكر واي حاجة تانية هاقولها بعد كده
 لازم زيت يكون كريستال درة عشان خفيف ع المعدة وكمان لو الاطفال هياكلوا منها تكون خفيفة على معدتهم
 بتعايري تلت تربع كده وتحطيه في الخلاط
 بتملي غطى ازازة الخل كمعيار وبتحطيه
 كوب لبن برضو تحطيه في الخلاط
 معلقة صغيرة نسكافية برضو في الخلاط
 4
معالق كبيرة كاكاو وتكون مش مليانة اكنها مغرفة عشان الكيكة ما تلكمش
معاكي  يعني المعلقة تكون عادية لاهي ممسوحة معدومة ولا هي مطفطفة


 وبتحطيهم كلهم جوا الشفشق كده وتضربيهم حتى يغلظ قوامها طبعا انتي ضربتي كل حاجة ما عدا ايه؟
ماعدا البيض يعني اضربي كله المقادير ما عدا البيض






وبعد ما بتتضرب بتكون بالمنظر دا


 بتطلعيي منها تلت تربع كوب على جنب




وبعدين تاخدي ال3 بيضات وتحطيهم في الشفشق وتضربيهم في الخلاط


 وبعدها حطيهم في الدقيق والبودر اللي كنا نخلناهم في الاول واضربيهم بالمضرب اليدوي او الكهربا اللي عندك يعني 
 ادهني صنيتك وحطيها في الفرن في درجة حرارة متوسطة لمدة 20 ق وكل واحدة وفرنها يعني تابعيها
 ولما
تستوي وتخرجيها وهي سخنة ولما تبرد شوية
 حطي تلت تربع 
البتاع اللي احنا كنا عينيه على جنب
وتفرديه ع الوض بس بعد ما ترشيها جوز او مكسرات ناعمة حسب رغبتك
 وتوزعيها كده بضهر المعلقة وبالف هنا




 ثم يقدم الكيك بارد في طبق التقديم
منقول